Šta je ”Boiler Room”?

EST

Boiler Room je muzički performans, tačnije, DJ nastup na manjim mestima, koji se uglavnom snima kao video materijal cele večeri, a ponekad se i emituje kao live stream na internetu.

Setovi obično traju od 30 do 80 minuta, a snimanja se rade sa poprilično jednostavnim setup-om, neki čak izgledaju kao sa web kamere, dok se neki snimaju profesionalnim video-kamerama.

3

Kadriranje je uglavnom statično sa orijentacijom na DJ opremu/deck-ove, a ostali se više orijentišu ka samom DJ-u kao i publici u pozadini. Na ovakvim Boiler Room-ovima bude oko 50 do 100 ljudi, u privatnom prostoru, koji djuskaju uz muziku. Nešto nalik kućnim žurkama.

Glavna atrakcija boiler room-a je prilično očigledna – pored reklamiranja, dobijamo drugi način da dopremo do DJ-a, koji nemamo u formi klupskog prostora i koji nije dostupan većini ljudi.

Flajer1

Boiler Room setovi su interesantni jer sam DJ može da izvodi nešto što je tipično za njega i na šta su ljudi već navikli ili da odluči da uradi nešto eksperimentalno i to isproba u opuštenijoj atmosferi. U samom startu Bolier Room-ovi su bili poznati po UK BASS-u ali se to jako brzo proširilo na sve žanrove elektronske muzike, čak ima i mnogo hip-hop-a.

Boiler Room rade najveći DJ-evi ali se zbog opuštene atmosfere sve više u to upuštaju i mladi amaterski DJ-evi koji postepeno uče o interakciji sa publikom, iz njihove perspektive, a ne da je sagledavaju sa bine kao što je to u klubovima i na festivalima.

rbma_boilerroom_sonar_2011_613